Najaarsbeurs September 2018

 

Op naar Expo Beusichem (alleen voor de vakhandel)

De Zomervakantie zit nog vers in ons geheugen, maar bij van der Drift zijn we alweer druk bezig geweest met de voorbereidingen van de najaarsbeurs 2018. 

Dat heeft geresulteerd in een mooie uitbreiding van ons collectie tafels en kasten. 
We vertellen u er graag alles over tijdens de najaarsbeurs in Expo Beusichem.

De Beurs data zijn;

Week 1
Maandag 10 September van 10.00 uur tot 20.00 uur
Dinsdag 11 September van 10.00 uur tot 18.00 uur

Week 2
Maandag 17 September van 10.00 uur tot 20.00 uur
Dinsdag 18 September van 10.00 uur tot 18.00 uur.

 

Expo Beusichem

Het nieuwe jaar is nog maar net ingezet,
maar bij van der Drift zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen van de voorjaarsbeurs 2018. 


De Beurs data zijn; 
- Maandag 29 januari, Dinsdag 30 Januari 
- Maandag 5 Februari en Dinsdag 6 februari
- Alle dagen van 9:00 tot 21:00 uur
 
De Beurs is alleen voor de vakhandel

Er beweegt echt wat bij Van der Drift!

Bij Van der Drift hoef je nooit iets wereldschokkends te verwachten en toch is het altijd anders. Ik neem daar een diepe pet voor af. Niet langer is een eiken plank op een zwartmetalen onderstel gelegd, ze hebben het licht gezien!

Door: Marnix Op ’t Hoog
 
Vooruitlopend
Ik ken Van der Drift als maker van meubelen die zeer goed verkoopbaar zijn, maar die wel altijd een beetje veilig de markt volgde. Dat hebben ze (nu helemaal) losgelaten en ze zetten de toon. De teint. De kleur die het gaat worden. Blank! En dan klinkt eiken misschien zwaar, maar deze collectie is subliem! En dan is mijn favoriet waarschijnlijk een soort open/gesloten (boeken)kast met visueel diverse hoogtes en volgend op het hele zwevende-kasten-kunde dat Van der Drift als geen ander eigen is. Kortom: Top!
 
Stoelen
En wie bij Van der Drift alleen aan zwaar-eiken dressoirs denkt… niets is minder waar! Ik zou zo graag een trio aan stoelen uitleggen om het tegendeel te bewijzen, maar het lijkt me dat u zelf het beste in vervoering kunt raken tijdens de tweede week van de najaarsbeurs van Beusichem (alleen toegankelijk voor de vakhandel). Want er beweegt echt wat bij Van der Drift Meubelen!

Op (Van der) Drift geraakt!

Ik wil niets suggereren, maar het lijkt wel alsof – sinds ik begon met het schrijven van stukjes voor de nieuwsbrief – Van der Drift een veel lossere stijl gekregen heeft. De stabiele koers maakt steeds meer plaats voor een laverende stijl. Voorwaarts!
Door Marnix Op ’t Hoog
 
 
De eikenboom
Laveren betekent natuurlijk ook ‘zich naar de omstandigheden schikken’ en dat doet Van der Drift met verve. Hoewel de markt voor klassiek eiken kasten en tafels ver van tanende is, blijkt de frivool industriële weg die is ingeslagen een pad van ongekende beloften. Elke beurs zien we meer en meer terug van het basisproduct: de eikenboom!
 
Eikenhout met een verhaal
Vraag aan een toevallig passerende bakfietsmoeder wat zij denkt bij het horen van de woorden “eiken kast” en de jeugdherinneringen komen spontaan boven. Dat was de kast die prominent bij haar ouders in de woonkamer stond. Zelf doet ze het nu met een Liatorp vitrinekast van IKEA, maar is nog steeds op zoek naar die antieke apothekerskast met prachtig patina. Het is ook het – geheel onterechte – stigma dat aan eiken meubelen kleeft. Zeker bij Van der Drift die met dat prachtige basisproduct, de meest verfijnde, stoere en opzienbarende meubelen weet te maken. Meubelen van eikenhout met een verhaal.
 
Van RAL-kleur tot boomstam
Toen ik met Van der Drift kennis maakte, zat de vernieuwing vaak in de bewerking. Een donkere kleur, tegendraads geborsteld of subtiel gefreesd. Daar kwam het industriële staal bij en nu zijn de boomstamtafels de heuse eyecatchers. Glad bewerkt tot bijna een natuurlijke doorsnede. Ik denk nog even en de boomstam doet in zijn geheel de intrede. Maar het ruwe product vindt gretig aftrek, net zoals het passend gefabriceerde tv-meubel. Alsof je in een luxe ingerichte jagershut in Delaware Amerika zit. Inclusief een ‘stew’ boven een knapperend vuurtje en een berenvel op de vloer.
 
Ook de ‘room’ steelt de show
Productpresentatie is alles en met de nieuwe opzet van de beursstand heeft Van der drift dan ook een zeer uitnodigende showroom. In één oogopslag zie je een bos aan eiken pracht. Van bistrotafel tot boomstamtafel en van dressoir tot aan wandkast. De bakfietsmoeder weet niet wat ze mist. Nog niet! Ahoi maatje, doorzonland in zicht

Voorjaarsbeurs 2017

Voorjaarsbeurs
6 februari 2017 09:00 - 21:00

Voorjaarsbeurs
7 februari 2017 09:00 - 21:00

Voorjaarsbeurs
13 februari 2017 09:00 - 21:00

Voorjaarsbeurs
14 februari 2017 09:00 - 21:00

Onze showroom bevindt zich in het gebouw van Expo Beusichem

EXPO BEUSICHEM
BEIJERDSTRAAT 18
4112 NE BEUSICHEM

(Uitsluitend voor de vakhandel) 

 

Nieuw oud en oud nieuw

Van der Drift Meubelen: Nieuw oud en oud nieuw

In EXPO Beusichem weet Van der Drift Meubelen altijd een stevige indruk achter te laten. IJkpunt is altijd wel de voorliefde voor eikenhout. Wat houdt dat in tijdens de najaarsbeurs?

 

Elke tafel is uniek bij Van der Drift Meubelen

Ik loop rücksichtslos door de showroom en wat mij opvalt is dat geen enkel tafelblad hetzelfde is. Groeven, gaten, ruig geschraapt of anderszins handmatig geproduceerd in betonlook. Is hier sprake van een programma of had de Canadese boomkapper nog wat in de aanbieding? Het antwoord komt van John van der Donk. “Zoals elke beurs hebben wij nieuwe collecties, maar tijdens deze najaarsbeurs zijn ook de modellen van 2015 nog gepresenteerd. Zo goed als nieuw en minstens zo trendy als een jaar geleden. Onze showroom is een mooie mix van nieuw oud en oud nieuw en hoe dan ook een bron van inspiratie.”

Nieuw tijdens de najaarsbeurs van Beusichem

De ‘oud houten tafels’ zijn dus een nieuwe blikvanger in de showroom. Zoals het hout leeft, zo ziet het eruit. Maar het karakter, de uitstraling en de originele kleuren worden extra benadrukt door het te borstelen. Daarnaast is ook de betonlook nieuw. Een unieke combinatie van eikenhouten meubelen met betonlook bovenbladen. Kies hierbij uit het plaatsen met Steel Rack, een U poot of bevestiging aan de muur met haaklatten. Dat laatste geeft een zwevend effect.

 

Landelijk en Industrieel

Wat zeker terugkomt zijn de collecties Landelijk en Industrieel. Goed lopende collecties die in Nederland geproduceerd worden, veel mogelijkheden kennen en snel geleverd worden tegen concurrerende prijzen. Maar dat bent u natuurlijk gewend van Van der Drift Meubelen.

 

Kom langs op de najaarsbeurs

Laat u inspireren op de najaarsbeurs Beusichem met de trendy meubelcollecties van Van der Drift Meubelen. Op 5, 6, 12 en 13 september in het gebouw van EXPO Beusichem.

Voorjaarsbeurs Meubelhart

Nieuwe collectie tijdens voorjaarsbeurs 2016
(ALLEEN VOOR DE VAKHANDEL)

 
Tegenwoordig zijn kleuren en afwerkingen van meubelprogramma’s net zo belangrijk als vormgeving.
Wij hopen u ook net als tijdens de najaarsbeurs weer te inspireren met onze nieuwste meubelcollectie.
Tijdens de beursdagen kunt u dan ook kennis maken met diverse vernieuwende eigentijdse hippe kleuren, afwerkingen en uiteraard onze nieuwste collectie Meubels waarbij wij je zintuigen willen prikkelen en je een “WOW”moment laten beleven.
 
Kiest u voor de nieuwe afwerking “Brushed Oak” en een hippe kleur?
Of voor een meer traditionelere afwerking?
Tijdens de voorjaarsbeurs op 1 en 2 & 15 en 16 Februari 2016,
maakt u kennis met de nieuwe items en uitgebreide collectie Eperience/Sensation
….......maar ook diverse nieuwe nieuwe industriele tafels.

Van Der Drift in beeld

 

 

“Dit moet je niet opschrijven!”

by  on 7 MAART 2014  •  In BLOG

van der Drift

Mark Hendriks van Van der Drift Meubelen is een vlotte prater en zulke gesprekken zijn – voor mij toch – wel het meest interessant. Over consumentenbeurzen, bruiloften en stoppen met roken… u gaat niet alles lezen dat besproken is, dat heb ik hem beloofd. Maar dat Van der Drift Meubelen voor genoeg nieuws zorgt… dat staat zo vast als een oude eik!

Nederlandse fabrikant, Europees eiken en een Britse twist… and shout!
Als ik zeg: The Christians, Frankie goes to Hollywood, Dead or Alive, Echo & the Bunnymen, Gerry & the Pacemakers en The Beatles; waar denkt u dan aan? Natuurlijk! Aan Liverpool: het uitgebreide, succesvolle programma van Van der Drift Meubelen. Liverpool – het Den Haag van Engeland – is door Van der Drift Meubelen gevangen in eiken, met een even robuuste uitstraling als de industriestad. Kasten en dressoirs zijn uitgerust met stuk voor stuk unieke handvatten, waar de lasnaden nog van zichtbaar zijn. Dat zie je pas als je er dichtbij staat, maar dan voelt het ook direct zó authentiek, zo puur, zo woest aantrekkelijk! En dan heb ik het alleen nog maar over de handgrepen!

Van jachtkast tot salonkist
Hoe Brits wilt u het hebben bij Van der Drift Meubelen? Met een jachtkast en een salonkist in het programma Liverpool. De mooiste omschrijving die ik ooit gelezen heb – de ‘broodkast’ – zag ik dan helaas niet in het programma. Ik noem hem toch even voor spek & bonen, of fish & chips in dit geval. Want alles kan gemaakt worden in de eigen fabriek in Schaijk. Dezelfde kast in roze gebeitst? Okay, als dat de wens is… Maar de keuze tussen een glad, geborsteld of geschaafd blad is al gevarieerd. En de uitbreiding met de kleur ‘antiek white’ is de topper van dit moment.

Geen expansiedrift buiten Nederland
Afgezien van de naamvoering van programma’s zal Van der Drift Meubelen nooit opereren buiten de Nederlandse grenzen. Voorop staat de kwaliteit van de meubelen, gevolgd door een ander unique selling point: de levertijd van ongeveer vier werk weken! Vaak twee keer zo snel dan andere fabrikanten. Om aan die eisen te blijven voldoen is Nederland de afzetmarkt. Daarnaast wil men ook in de grensstreken geen oneerlijke concurrentie, net zo min als een consumentenbeurs die voor relationele problemen kan zorgen.

 

Welke detaillist gun je de verkoop?
Met 15 jaar beurservaring op het HTC, heeft Van der Drift Meubelen wel recht van spreken. Stel: een consument komt langs en je hebt rond zijn woonplaats zo’n vijf detaillisten die producten bij je afnemen. Naar wie stuur je die consument dan door? Die onethische keuze wil je voorkomen. Zoals Van der Drift Meubelen op haar eigen site zegt: “de showroom is alleen toegankelijk voor de vakhandel”. Met meer dan 60 jaar ervaring in eiken meubelen maken en verkopen… Van der Drift Meubelen kiest voor de samenwerking met Meubelhart Beusichem! Of zoals The Beatles zongen met hun overbekende hit: ‘Komm Gib Mir Deine Hand’.